Lunsj / Middag

Kremet squashsuppe

På tide med en ny oppskrift og denne gangen er det suppe som gjelder. Oppskriften er hentet herfra. Jeg prøver å bli flinkere til å lage supper siden det ofte er raskt og godt, men også en fin måte og få brukt opp rester av grønnsaker. I denne oppskriften er det brukt kokosmelk som ikke bare gir suppen en fyldig smak, men også gjør den spiselig for veganere. Det er fint.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Oppskriften er beregnet for fire og måltidet er satt til å være ferdig etter 20 minutter.

Oppskrift

  • 2 store squash, kuttet i grove biter
  • ½ medium rødløk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl fettrik kokosmelk
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • Saft av 2 sitroner
  • 1 ts salt
  • Svart pepper, etter ønske
Slik gjør du
I en gryte, tilsett olivenolje, løk, hvitløk og squash. Stek til det er mørt, omtrent 15 minutter. Tilsett 1 dl av grønnsaksbuljong under kokeprosessen, spar resten til blendingen.
Ha alle de resterende ingrediensene i en foodprosessor, sammen med den stekte squashen og løken. Blend til en tykk og jevn masse. Smaksett med eventuelt mer krydder og/eller sitronsaft. Hell blandingen over i gryten og varm den opp igjen.
Om du ønsker en mer mettende suppe, tilsett gjerne biter av tofu eller kikerter. Topp også suppen med sunt fett, slik som olivenolje og gresskarkjerner, eller hva med noen skiver avokado? Server gjerne med godt brød.
Suppen kan oppbevares i en lufttett boks og varmes opp på medium varme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s