Banan / Lunsj / Middag

Bananis!!

19850683_1591122144291595_1768441701_o

Oslo har hatt noen flotte, solfylte dager i det siste, men i skrivende stund pøser regnet ned. Norsk sommer, sa du? Jaja, bananis passer bra uansett vær og det fineste er at den eneste ingrediensen du trenger er; banan. Jepp, is på en ingrediens. Digg.

Bananis har vært poppis i endel år nå. Om du ikke har fått med deg denne fantastiske måten å lage is på så les videre! Bananis, eller nicecream, som det også er kjent som er basically frosne bananer som er blendet i en foodprosessor til en silkemyk is-masse. Sjukt billig, sjukt sunt og sjukt godt. Lover!

Man kan også supplemere med mange ulike smakstilsetninger. Sitronsaft, limesaft, peanøttsmør, tahini, annen frukt, kakaopulver, krydder, chili, vanilje… ja, du skjønner greia. I denne oppskriften har jeg laget en tropisk variant med fersk kokos, papaya og noen blåbær som topping. Jeg skviste også litt limesaft over. Komboen lime og papaya er helt fantastisk!

19720185_1591122114291598_191654252_o

Oppskrift – 1 porsjon

  • 3 små bananer, skjært i biter og fryst ned

Topping

  • ½ liten papaya i biter
  • fersk kokos raspet i flak, kan erstattes med vanlig kokosmasse
  • En stor skvis limesaft

Hiv oppi den frosne bananen i en blender og kjør i vei til en glatt masse. Mulig du må skrape ned det som samler seg langs kantene. Det tar litt tid å få en glatt masse, men bare vær tålmodig. I tillegg kan man la bananbitene tine litt på kjøkkenbenken før kokkeleringen starter. Lykke til og nyt isen med en gang! ❤

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s