chips

Grønnkålchips

Nå nyter jeg late, solfylte dager i hytta vår på vakre Sørlandet og når vi ikke snekrer, spiller kubb, bader (i drøye 15 °C), soler oss, leser bok, tar oppvasken eller fisker, så lager vi mat.

Og mat er det ikke mangel på, det bugner av rabarbra, urter og solbær. Førstnevnte er allerede blitt brukt til å lage pai og sirup og senere havner den i en kakerøre. Skal også prøve å mekke en sirup av solbærene og eventuelt noe syltetøy.

Når man befinner seg på en øy må alt av matinnkjøp planlegges. Det er derfor greit med en reserveplan eller to om man ser at for eksempel snacks-lageret krymper. En av de er å lage chipsen selv. Av for eksempel grønnkål. Jepp. Grønnkål-chips har lenge vært poppis i familien, selv om de fleste var særdeles skeptiske første gang de ble introdusert for denne alternative chipsen.

Grønnkål er full av vitaminer, mineraler og kostfiber og ble oppdaget av mange for noen år siden. For mange kan smaken på grønnkål synes å være litt bitter, inkludert meg selv. Derfor pleier jeg å varmebehandle kålen eller slenge den oppi en smoothie.

IMG_4305

Oppskrift

  • En pakke grønnkål
  • En klunk rapsolje, eller annen smaksnøytral olje
  • En god klype salt
  • Evt. kvernet pepper, cayenne, næringsgjær

Skyll og rens grønnkålen godt. Riv bladene av stilken i passelige biter og legg de i en bolle. Risle over olje og maser sammen med bladene. Tilsett krydder og masser litt til. Fordel grønnkålen utover et bakebrett med bakepapir. Pass på at bladene ikke overlapper hverandre. Stek grønnkålen på 135 °C varmluft i 10-20 minutter. Pass på, kålen brenner seg fort. Om de ikke virker helt gjennomstekte, snu bladene og stek litt til.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s